Osaamisten hallinta

Osaamisten käyttö

Osaamisten avulla voidaan varmistaa, että käynnin suorittaa hoitaja, jolla on tarvittava osaaminen käynnin aikana tehtävien toimenpiteiden suorittamiseksi.

Käynnin vaatimat osaamiset määritetään asiakkaan kalenterissa käynnin tiedoista (katso "Asiakastietojen hallinta / Asiakaskäynnin luominen"). Käynnin tietoja voi muokata myös Käynnit-näkymässä.

Hoitajien osaamiset määritetään hoitajien tiedoissa(katso "Hoitajatietojen hallinta / Uuden hoitajan lisääminen").

Mikäli käynti jaetaan hoitajalle, jolla ei ole vaadittuja osaamisia, käynnin oikeaan yläkulmaan ilmestyy punainen merkki. Viemällä hiiren käynnin päälle, avautuu ohjenäkymä, jossa kerrotaan että "Hoitajalla ei ole vaadittua osaamista!".

NurseBuddy ei siis estä käynnin jakamista hoitajalle, jolla ei ole vaadittuja osaamisia, mutta antaa käyttäjälle ilmoituksen. Käyntien optimointi-toiminto ei jaa käyntejä hoitajille, joilla ei ole käynnillä vaadittavia osaamisia.

Hoitajien osaamisten määrittäminen

NurseBuddyn asetuksissa hallitaan osaamisia, joita voidaan osoittaa yksittäisille hoitajille. Luo osaamiset ensin tämän ohjeen mukaisesti. Sen jälkeen voit määrittää hoitajaokohtaisesti mitä osaamisia kullakin hoitajalla on. Hoitajakohtaiset osaamiset määritellään hoitajan tietoja muokkaamalla (katso "Hoitajatietojen hallinta / Uuden hoitajan lisääminen").

Hoitajien osaamiset määrittämiseksi sinun tulee siirtyä NurseBuddyn asetuksiin, joihin pääsee oikeasta ylänurkasta löytyvästä valikosta

1) Klikkaa nimesi kohdalta
2) Valitse avautuvasta valikosta Asetukset.
3) Ensimmäisenä avautuu välilehti "Yleiset asetukset"
4) Valitse välilehti Hoitajien osaamiset.

Uuden osaamisen lisääminen

Lisää uusi osaaminen kirjoittamalla osaamisen nimi kohtaan "Lisää osaaminen...". Paina lopuksi Lisää.

Uusi osaaminen on luotu ja se näkyy otsikon "Hoitajan osaamiset" alla olevassa listassa.

Voit lisätä uusia osaamisia tai painaa Tallenna. Lisätyt osaamiset tulee tallentaa, jotta ne ovat käytettävissä. Osaamisen nimi muuttuu lihavoidusta tavalliseksi kun tallennus on suoritettu.

Osaaminen on tämän jälkeen mahdollista lisätä hoitajille. Osaamisen lisääminen hoitajalle tapahtuu hoitajan tietojen kautta.

Osaamisen poistaminen

Osaamisen poistaminen tapahtuu viemällä hiiren osoitin poistettavan osaamisen nimen päälle, jolloin osaamisen nimen perään ilmestyy roskapöntön kuva. Klikkaa roskapönttöä poistaaksesi osaamisen.

Muista painaa lopuksi Tallenna poistaaksesi osaamisen.

Voit poistaa osaamisen vaikka kyseinen osaaminen olisi määritetty yhdelle tai useammalle hoitajalle. Osaaminen säilyy kyseisillä hoitajilla poistamisesta huolimatta. Kun tämä poistettu osaaminen poistetaan hoitajalta, sitä ei voida osoittaa hoitajalle uudestaan. Poistettua osaamista ei voi osoittaa hoitajalle, vaikka jollakin hoitajalla olisikin yhä tämä poistettu osaaminen.