Käyntien jakaminen ja seuranta

Käyntisuunnittelun yleiset toiminnot

Valitse työkaluriviltä Käynnit.

Päiväkohtainen kalenteri näyttää yhden päivän käynnit. Kalenteri avautuu oletuksena kuluvan päivän kohdalta. Tästä näkymästä voit seurata reaaliaikaisesti käyntien tilannetta

1. Vuorossa olevat hoitajat ovat listattu kalenterin vasemmalle puolelle. Värikoodi kertoo mihin tiimiin hoitaja kuuluu.

2. Valkoinen palkki hoitajan rivillä näyttää ajan, jona hoitaja on työvuorossa. Harmaa palkki näyttää milloin hoitaja ei ole vuorossa.

3. Suoritetut käynnit näkyvät vihreinä (käynti on jo tehty).

4. Alkaneet käynnit näkyvät keltaisina (käynti on kesken).

5. Harmaa väri tarkoittaa, että käynti on peruttu.
  6. Jakamattomat käynnit löytyvät kalenterin alapuolelta.

7. Käymättä jätetyt palvelukäynnit näkyvät kalenterissa punaisella. Esimies saa halutessaan asiasta heti ilmoituksen oikean yläkulman ilmoituksiin.

Käynnin jakaminen hoitajalle

1.  Voit määrätä Jakamattoman käynnin haluamallesi hoitajalle raahaamalla käynnin hoitajan työvuoron kohdalle.
  2. Määräämäsi käynti näkyy nyt kalenterissa vaalean sävyisenä, samanlaisena kuin se oli kalenterin alareunassa.
  3. Raahatessasi jakamatonta käyntiä kohti kalenteria, hoitajien nimien perässä näkyvät tähdet antavat sinulle suosituksia hoitajista. Tähditysmenetelmän ansiosta voit määrätä käyntejä helposti ja nopeasti.
  • Vihreät tähdet - vastuuhoitaja/omahoitaja
  • Keltaiset tähdet - määrä kuvaa hoitajan sopivuutta
  • Punainen merkki - ei-toivottu hoitaja

Jokaisen hoitajan nimen oikealla puolella näkyy prosenttiluku, joka kuvaa hoitajan tehokkuutta (asiakkaiden kanssa vietetty aika suhteutettuna työvuoron kestoon)

Kun raahaat käyntiä käyntisuunnitelmaan, näkyy matkan pituus muihin jo jaettuihin käynteihin kalenterissa harmaalla pohjalla, auttaen sinua huomioimaan välimatkat käyntien suunnittelussa.

Jos samalle hoitajalle on jaettu useampi käynti päällekkäin, näkyvät ne molemmat käyntisuunnitelmassa.

Voit lisätä hoitajan listalle käyntisuunnittelunäkymässä kirjoittamalla tämän nimen viimeiselle, tyhjälle riville.

Jakaessasi käyntejä tiimille voit klikkaamalla lisätä hoitajan tai toisen tiimin kaikki hoitajat ja tiimin käynnit listalle.

Tästä avautuu ikkuna, josta pystyt muokkaamaan hoitajan työvuoroa. Jos suljet ikkunan, työvuoroa ei lisätä.

Voit tulostaa hoitajan päivän työlistan klikkaamalla hoitajan nimeä listalta ja valitsemalla vaihtoehdon Tulosta työlista.

Jos haluat tulostaa kaikkien hoitajien työlistat kyseiseltä päivältä, klikkaa oikean yläreunan Toiminnot-painiketta ja valitse vaihtoehto Tulosta työlista.

Halutessasi voit muuttaa suunnittelunäkymän näyttämään käyntien raportoidut ajat reaaliaikaisesti. Näin näet heti esimerkiksi, jos jokin käynti onkin venynyt suunniteltua pidemmäksi ja tarvittavien muutosten tekeminen on helpompaa. Aloittamattomien käyntien näyttöä toiminto ei muuta. Aktivoi näkymä klikkaamalla oikean yläreunan Toiminnot-painiketta ja ruksi vaihtoehto Näytä raportoidut ajat.

Usean hoitajan käynnin jakaminen hoitajille

Yksittäiselle käynnille on mahdollista asettaa vaatimus usean hoitaja käyttämisestä. Käynnin edellyttämien hoitajien lukumäärä asetetaan käynnin luomisen yhteydessä.

Usean hoitajan käynti näkyy jakamattomissa käynneissä samalla tavalla kuin muutkin käynnit, mutta käynnin oikeassa alakulmassa näkyy käynnin edellytäämien hoitajien lukumäärä.

Usean hoitajan käynneillä yksi hoitajista on käynnin vastuuhoitaja ja muut hoitajat ovat avustavia hoitajia. Käynnin vastuuhoitaja pystyy tekemään käyntiä koskevat kirjaukset NurseBuddyn mobiilisovelluksella, mutta avustavat hoitajat voivat ainoastaan merkitä käynnin tehdyksi.

Käynnin vastuuhoitajaksi määräytyy se hoitaja, jolle käynti jaetaan ensimmäiseksi. Muista hoitajista tulee käynnin avustavia hoitajia.

Oheisissa kuvissa käynti jaetaan ensiksi Irma Pajalalle, josta tulee käynnin vastuuhoitaja. Sen jälkeen käynti jaetaan lisäksi Martti Peltoselle, josta tulee käynnin avustava hoitaja. Käynti näkyy aikataulussa käynnin vastuuhoitajan osalta tummemmalla värillä ja avustava hoitajan osalta vaaleammalla värillä.