Asiakkaan kalenteri ja käyntisuunnittelu
Käyntisuunnittelu
Hoitajien vähimmäis- ja enimmäistyöajan seuranta

Töiden suunnittelijat voivat seurata hoitajien työtuntien täyttymistä viikon, kahden viikon tai kuukauden tarkastelujaksoissa.

Marjaana Jokinen avatar
Tekijä: Marjaana Jokinen
Päivitetty yli viikko sitten

Työtuntien toteutumaa ajantasaisesti seuraamalla voidaan varmistaa, että työt jakautuvat mielekkäällä tavalla ja sovituissa raameissa työntekijöille. Helpommalla seurannalla on näin myös yhteys työssäjaksamiseen ja hyvinvointiin.

Hoitajalle voidaan määrittää minimi- ja maksimituntimäärät, ja seurata tuntirajojen toteutumista sekä hoitajan omassa Kalenterissa että Käyntisuunnittelu-näkymässä. Mikäli jollekin hoitajalle on tuntiraja ylittymässä tai ylittynyt, tämä osoitetaan erillisellä symbolilla Käyntisuunnittelussa.

Määritä tarkastelujakso Asetuksissa

1. Kohdassa Asetukset > Hoitajat > Työajat, valitse yrityksesi käyttämä tarkastelujakso: viikko, kaksi viikkoa tai kuukausi.

2. Jos käytät kahden viikon seurantaa, valitse tarkastelujakson alkamiselle aikaväli:

Määritä hoitajakohtaiset tuntirajat (vähimmäis- ja enimmäistunnit)

1. Valitse työntekijä Ihmiset > Hoitajat -listalta ja laita profiili muokkaustilaan.

2. Sivun alalaidan Työtiedot-kenttiin voit nyt täydentää hoitajalle tuntirajat.

Jos työntekijällä oli jo ennestään kuukausittainen työaika tässä kohdassa, päivityksen jälkeen entinen tuntimäärä näytetään Enimmäistyöaika-kentässä. Huomaa, että jos tarkasteluväli muuttui kuukaudesta esimerkiksi viikkoon, aiempi tuntimäärä ei automaattisesti päivity, vaan se tulee korjata käsin.

Seuraa tuntirajoja ajantasaisesti Käyntisuunnittelu-näkymässä

Esimerkki viikkotason seurannasta:

Hannelelle on määritetty enimmäistyöajaksi viikon ajalle 25h / viikko

Käyntien jakaja huomaa, että Hannelen kohdalla näkyy punainen huomiomerkki päivänäkymässä. Kun Hannelen nimeä klikkaa rivillä, niin huomataan että tällä viikolla hänelle on jo jaettu liikaa käyntejä sovittuun nähden:

Käyntisuunnittelu näyttää ennakkovaroituksen myös silloin, kun raja on vasta täyttymässä:

Hoitajan tuntirajojen seuranta toimii sekä päivä- ja että viikkonäkymissä.

Seuraa tuntirajoja ajantasaisesti hoitajan Kalenterissa

Seurantatiedot ovat nähtävissä myös kunkin hoitajan omassa kalenterissa: