Kaikki kokoelmat
Asetukset ja räätälöinti
Lääkkeisiin liittyvät asetukset
Lääkkeisiin liittyvät asetukset

Rakenna lääketietokanta ja räätälöi lääkitysten käsittelyä oman yrityksesi ja asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi.

Marjaana Jokinen avatar
Tekijä: Marjaana Jokinen
Päivitetty yli viikko sitten

Voit muokata oman Nursebuddy-ympäristösi lääkkeisiin liittyviä asetuksia vasemman laidan valikosta Asetukset > Lääkkeet. Täällä voit määritellä käytössä olevat lääkkeet, syykoodit lääkkeen antamatta jättämiselle, haluamasi otsikot lääkkeiden antoajoille sekä sarakkeet, jotka haluat näkyvän lääkelistalla.

Lääketietokanta

Jotta lääkkeitä voidaan lisätä asiakkaiden profiileihin, niiden nimet ja vahvuudet täytyy ensin lisätä ns. lääketietokantaan.

  1. Aloita lääkkeen luominen klikkaamalla Lisää lääke -painiketta.

  2. Täydennä kenttiin tarvittavat tiedot. Ainoa pakollinen kenttä on lääkkeen nimi, mutta myös vahvuus ja annosmuoto (esim. tabletti vai geeli) voivat olla tärkeitä, etenkin jos samannimisiä lääkkeitä on useampia.

  3. Halutessasi voit listata myös lääkkeen vaikuttavat aineet klikkaamalla +-merkkiä.

  4. Klikkaa lopuksi Luo-painiketta.

Voit muokata jo aiemmin lisätyn lääkkeen tietoja luomalla siitä uuden version. Jos vaihdat lääkkeen tilaa, se siirtyy aktiivisten lääkkeiden listalta pois. Muutokset eivät vaikuta asiakkailla jo käytössä oleviin tietoihin.

Lääkityspoikkeamat

Seuraavalla välillehdellä voit määrittää syykoodit ja -kuvaukset sellaisia tilanteita varten, joissa hoitaja ei pysty antamaan lääkettä asiakkaalle.

Lisää uusi koodi ja kuvaus oikean yläkulman +-merkistä:

Syykoodit ovat toiminnassa, kun käynnille on lisätty Lääkelista-tehtävä ja hoitaja rastittaa siinä annetut ja antamattomat lääkkeet. Jos jokin lääke jää antamatta, hoitaja voi valita syykoodin ja lisätä tarvittaessa oman kommenttinsa.

Lääkkeenantoajat

Tällä välilehdellä voit vaihtaa lääkkeiden antoaikojen otsikot. Nämä otsikot näkyvät asiakkaiden lääkelistalla esimiehille sekä hoitajan mobiilisovelluksessa. Oletusotsikoiden sijasta voit muokata näytettäväksi kellonajat (esim. klo 6-9, klo 9-11).

Lääkelistan asetukset

Viimeisellä välilehdellä voit valita mitkä sarakkeet lääkelistalla ja sen tulosteessa näytetään. Pakollisina näytetään aina lääkkeen nimi ja annos.

Vastasiko tämä kysymykseesi?