Lääkkeiden raportointi mobiilisovelluksessa

Näin raportoit asiakkaan lääkelistaan kuuluvat lääkkeet oikeina aikoina, oikeilla käynneillä

Marjaana Jokinen avatar
Tekijä: Marjaana Jokinen
Päivitetty yli viikko sitten

Jos asiakaskäyntiin sisältyy lääkkeiden jakaminen, käyntiin on lisätty Lääkelista -niminen tehtävä. Tehtävä näyttää asiakkaan lääkkeet kolmeen osioon jaettuna:

• Ajoitetut: pakolliset, tiettynä ajankohtana annettavat lääkkeet jotka näytetään käynnin ajankohdan mukaisesti (esim. vain aamulääkkeet aamukäynnillä).

• Ilman ajoitusta: lääkkeet, joille ei ole määritetty antoajankohtaa.

• Tarvittaessa: lääkkeet, jotka otetaan vain tarvittaessa.

Asiakkaan lääkkeiden raportointi

1. Lääkelista-tehtävän avattuasi näet ensimmäiseksi Ajoitetut-osion.

2. Merkitse lääke joko annetuksi tai ei-annetuksi.

Jos lääkettä ei voitu antaa, valitse syykoodeista tilanteeseen sopiva vaihtoehto (esim. lääkettä ei ollut saatavilla tai asiakas vastusti). Voit myös lisätä omia muistiinpanoja:

3. Sen jälkeen napauta lääkenäkymän alareunasta painiketta Merkkaa tehdyksi ja siirry seuraavaan kohtaan.

MUISTA: Tarkistus-painikkeen kuittaaminen täytyy tehdä jokaisessa osiossa, jotta Lääkelista-tehtävä on kokonaan valmis.

4. Täällä sinun tulee tarkistaa lääkkeet, joilla ei ole erillistä antoajankohtaa. Samalla tavalla kuin edellä, napauta täälläkin Merkkaa tehdyksi -painiketta.

5. Lopuksi siirryt "Vain tarvittaessa" annettavien lääkkeiden osioon. Jos käynnin ajankohdalle ei ole lääkkeitä, tästä näytetään ilmoitus.

Ajankohdasta riippumattomia lääkkeitä, voi edelleen antaa asiakkaalle esim. kiputilanteen mukaan. Näistä tulee aina tehdä muistiinpano (paljonko annettiin ja mistä syystä):

6. Samalla tavalla kuin edellisissä osioissa, napauta täälläkin Merkkaa tehdyksi -painiketta. Tämän jälkeen palataan takaisin käyntinäkymään ja Lääkelista-tehtävä näkyy valmiina.

Muokkaa raporttia

Voit muokata jälkikäteen itse raportoimiasi lääkkeenantoja, ei muiden hoitajien.

1. Valitse haluamasi lääke listalta ja napauta Muokkaa-linkkiä.

2. Lisää tai muokkaa tarvittaessa muistiinpanoja, tai muokkaa lääkkeen antoaikaa: