Palkkaraporttien käsittely

Näin käsittelet palkka-aineistoja Nursebuddyn raportilla sekä viet tietoja muihin ohjelmiin

Marjaana Jokinen avatar
Tekijä: Marjaana Jokinen
Päivitetty yli viikko sitten

Esimiehet ja pääkäyttäjät voivat käsitellä tuntipohjaisesti työskentelevien hoitajien palkkoihin ja kilometrikorvauksiin liittyviä tietoja ja raportteja Nursebuddyssa.

Tässä artikkelissa käsitellään raporttien muodostamista, palkka-aineistojen vientiä muihin ohjelmiin sekä joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä palkkaraporteista.

Ohjeet palkkoihin liittyvien asetusten määrittelystä löytyvät toisesta, kattavammasta artikkelista.

Palkat-raportin käsittely

Palkanmaksuun liittyvän raportin löydät Hallinnoi-valikon kohdasta Palkat.

1. Valitse ajanjakso, jolta haluat nähdä tiedot. Huomaa, että raportti näyttää kaikkien hoitajien palkat yhdellä kertaa.

2. Valitse Ryhmittely-kohdasta millä perusteella haluat raportin sisällön jaoteltavaksi:

3. Oikean reunan valintalistalta voit valita mitkä sarakkeet raportilla näytetään:

Vinkki! Jos haluat raportille myös hoitajan kulkemat kilometrit ja matka-ajan, valitse täältä näkyviin sarakkeet: Kilometrit, Kilometrikorvaus, Matka-aika ja Matka-ajan korvaus.

Klikkaa sen jälkeen vielä näkyville tulevaa painiketta Lataa raportti matkatiedoilla.

Palkka-aineistojen vienti Nursebuddysta muihin ohjelmiin

Kun raportin asetukset ovat haluamallasi tavalla, voit ladata sen tiedostomuodossa jatkokäsittelyä varten.

Yleinen CSV-tiedostomuoto sisältää kaikki raportin kentät ja voit käyttää sitä aineiston siirtämiseen esim. taulukkolaskentaohjelmaan tai johonkin ulkoiseen palkanmaksuohjelmaan.

Jos käytössäsi on kotimainen Palkka.fi-ohjelmisto, voit ladata aineiston sellaisessa CSV-muodossa, joka on vietävissä sinne suoraan.

Ennen siirtoa Palkka.fi:hin

• Lisää käyttämiisi Nursebuddyn palkkaryhmiin koodi, jolla Palkka.fi osaa tunnistaa ja käsitellä eri palkkalajeja. Palkkalajien koodit löydät Palkka.fi:stä siirtotiedoston "Palkkalajit" välilehdeltä Excel-esimerkkitiedostosta Palkka.fi:n omista ohjeista >>

• Aineiston latauksen yhteydessä määritä ensin mikä tulee olemaan palkanmaksupäivä.

• Sen jälkeen Palkka.fi-ohjelman puolella lataa luotu tiedosto sisään ja tarkasta aineisto:

• Ohjelma tarkastaa tiedoston ja jos siinä on korjattavaa (esim. hoitajan henkilötunnus puuttuu, palkkalajin koodi tai tuntipalkka puuttuu), näistä näytetään ilmoitus.

• Käy tekemässä tarvittavat korjaukset Nursebuddyn puolella ja kokeile aineiston tuontia uudelleen.

• Jos et tiedä mitä pitäisi korjata, niin huikkaa asiasta meille ja selvitetään yhdessä: tuki@nursebuddy.fi

Usein kysyttyä palkka-aineistoista

"Raportille olisi näköjään saatavissa monenlaisia kenttiä. Mitä nämä esim. palkanmaksukoodi ja palkkatyypin koodi ovat ja pitääkö niitä käyttää?"

Nämä eivät ole aineiston peruskäsittelyn kannalta pakollisia.

Jos teillä on tarvetta käsitellä palkkoja ulkoisissa ohjelmissa tai vaikkapa tilitoimisto tekee sitä apunanne, niin näille kentille saattaa löytyä vastinparit niistä, kuten Palkka.fi:n tapauksessa palkkalajit tuossa edellä. Niiden täyttäminen todennäköisesti vaaditaan ulkoiseen ohjelmaan vietäessä.

Kaikki varsinaiset palkan muodostumiseen, toteutuneisiin käynteihin ja tuntipalkkoihin liittyvät asetukset käsitellään aina palkkaryhmien sisällä.

"Jos maksamme palkkaa työvuoroperusteisesti, voimmeko käyttää Palkat-modulia?"

Tällä hetkellä Palkat-moduli laskee palkkoja vain tehtyjen käyntiaikojen (joko suunnitellut tai toteutuneet tunnit) perusteella.

Kysy meiltä lisätietoja Nursebuddyn yhteyksistä työvuorohallintaohjelmiin, joiden avulla voit toteuttaa seurantaa myös työvuorojen osalta: tuki@nursebuddy.fi