Asiakkaan Lääkkeet

Luo ja ylläpidä asiakkaan lääkitystietoja.

Päivitetty yli viikko sitten

Asiakkaan profiilissa Lääkkeet-välilehdellä voit ylläpitää tietoja asiakkaalla käytössä olevista ja lopetetuista lääkkeistä sekä niiden annosteluohjeista. Aktiivisena oleva lääkitys näytetään myös hoitajalle mobiilisovelluksessa asiakkaan profiilitiedoissa.

Yrityksesi Nursebuddy-pääkäyttäjän tulee luoda Asetukset-kohdassa ensin ns. lääketietokanta, josta lääkkeiden nimet ja niiden vahvuudet poimitaan asiakkaiden profiileihin. Lue lääketietokannasta täältä >>

Lisää asiakkaalle lääke

1. Aloita lääkkeen lisääminen klikkaamalla Toiminnot > Lisää lääke.

2. Hae haluamasi lääkkeen nimi lääketietokannasta.

3. Täydennä tiedot muihin kenttiin:

• lääkkeen alku- ja mahdollinen loppupäivä

• annostusohjeet yrityksessäsi käytössä olevalla tavalla

• kuinka usein lääkettä annetaan: Päivittäin, Joka toinen päivä, Viikoittain tai näistä poikkeava toistuvuus Mukautettu-vaihtoehdolla (esim. kerran viikossa, 3 kuukauden välein)

• mihin aikaan päivästä lääke annetaan

• onko kyseessä vain tarvittaessa annettava lääke

• muut mahdolliset lisätiedot ja ohjeet.

4. Tallenna lopuksi muutokset.

Lopeta tai muokkaa asiakkaan lääkettä

Jos asiakkaan lääkitykseen on tullut muutoksia, jos se täytyy lopettaa tai jos siihen on tullut virheitä luontivaiheessa, voit tehdä muokkauksia seuraavasti:

1. Klikkaa muokattavaa lääkettä asiakkaan lääkelistalta.

2. Valitse haluamasi toimenpide Toiminnot-valikosta:

• Aseta lopetuspäivä: Tällä valinnalla voit muokata ainoastaan lääkkeen loppumis- tai tauotuspäivää. Tälle päivälle lopetetuksi merkitty lääke on voimassa kuluvan päivän loppuun (klo 23:59) saakka, jonka jälkeen se siirtyy Lopetetut-välilehdelle. Voit valita tästä myös menneisyydessä olevan päivän. Tauotetun lääkkeen voit myöhemmin palauttaa takaisin aktiiviseksi.

• Tee muutos alkaen: Tällä valinnalla voit muokata kaikkia lääkkeen kenttiä. Huomaa, että alkupäivämäärä kertoo tässä tapauksessa päivän, josta alkaen muutos tulee voimaan. Tällöin lääkityksestä luodaan uusi versio eli lisätään uusi rivi asiakkaan lääkelistaan. (Tämä soveltuu esim. Marevanin annostuksen muuttamiseen viikoittain.)

• Korjaa virhe lääkkeen tiedoissa: Jos lääkkeen ohjeisiin, annostukseen tai toistuvuuteen on tullut luontivaiheessa virhe, voit muuttaa sen tässä. Huomaa, että tämä muutos ei luo lääkityksestä uutta versiota kuten edellä, vaan jää näkyville ainoana tätä lääkettä koskevana ohjeena.

Tulosta lääkelista

Voit tulostaa lääkelistan esim. asiakkaan mukaan sairaalajaksolle tai hänen kotiinsa Lääkkeet-näkymän Toiminnot-valikosta. Tulosteella erotellaan vaadittavat ja vain tarvittaessa otettavat lääkkeet erilleen sekä näytetään annostus- ja voimassaolotiedot.

Muokkaa tulosteella näytettäviä sarakkeita tarvittaessa kohdasta Asetukset > Lääkkeet > Lääkelistan asetukset.